onsdag 19. august 2015

Scones (vegetar)



Det er onsdag, og første skoleuke er halveis over. Har du litt tid til overs vil jeg ambefale å lage noen scones. Må helt ærlig si at hjemmebakt er det som smaker best, og du kan også holde mer styr på hva du ar puttet i det du lager. Jeg har prøvd å lage en sunnere vri på noe usunt. Har bare brukt grove meltyper, og ikke noe sukker.


Ettersom vi har hage, og mamma er over middels opptatt av fine blomster og hagestell, har vi bærbusker. Hvert år pleier mamma (tvinge med seg meg) å plukke bær og lage syltetøy. Ettersom de fleste bær er i sesong nå, er sikkert ikke vi de eneste som lager syltetøy. Scones og syltetøy er ganske digg sammen, og vil ambefales på det høyeste.










Scones


Ingredienser:

Lager c.a 10 scones

4dl Havremel (havregryn i en blender med høy hastighet)
1 ss bakepulver
2ts revet sitronskall
1/2 ts salt
8 ss kaldt smør
2 egg
1 dl kremfløte
2 ss agavesirup/honning eller 3 dadler most om til en karamell-konsistens
Valgfritt: 1 dl gresskarkjærner
Fremgangsmåte:

1. sett ovnen på 150*C
2. i en kjøkkenmaskin, ha i mel, bakepulver, sitronskall og salt til alt er blandet.
3. Ha i en og en ss av det kalde (kjøleskapstemperatur) smørret og pulse det inn i melblandingen. Du skal nå ha en "smuldrende" deig.
4. ha i egg, fløte og agavesirup og mix til det blir en deig.
5. rull scones som boller, trykk et par gresskarkjærner ned i deigen på toppen av hver scone. Stek i ovnen 12-15 min.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar